Hvordan bli synlig på Google?

Hvorfor topplassering i Google er effektiv markedsføring

Her beskrives hvordan man kommer seg  til topps og vi forklarer også hvorfor synlighet på Google gir effektiv markedsføring. I hele den vestlige verden er Google den primære kilde til trafikk på nettet, mens det for andre deler av verden kan være andre søkemotorer man bør konsentrere seg om når man ønsker å søkemotoroptimalisere sitt nettsted.

Google er den overlegent mest brukte søkemotor i Norge. Mer enn 90 % av all søkemotortrafikk til norske nettsteder kommer fra Google, og det er derfor Google er den søkemotor du bør fokusere på når du skal bli synlig på nett i Norge.

Visste du at det søkeord som inntar førsteplassen i Googles organiske resultater i gjennomsnitt mottar ca. 3-5 gange så mange klikk som tredjeplassen?

Ved å bli mer synlig på Google er du mer tilgjengelig for de som søker etter det du kan tilby, og som kanskje ikke kjenner til din eksistens fra før. Det er ved å kjenne og forstå dine potensielle kunders behov og søkeadferd du kan tiltrekke deg nye kunder via Google.

Mange tror at synlighet på Google er nok i seg selv, men man må plassere seg øverst i søkeresultatetene for at synligheten skal ha en verdi. 

Se på dette bilde fra en vanlig Google søkeresultatside:

Øverste søkeresultater på Google: Sponsede lenker og organiske resultater.

Søkeresultatene i det grønne feltet er de «organiske» resultater og søkeresultatene i rosa øverst og i høyre spalte er betalte annonser (sponsede lenker) man får tilgang til via Google Adwords.

Vil man øverst i de organiske resultatene må man arbeide med søkemotoroptimalisering.

Google Adwords

Vil man øverst i de betalte resultatene benyttes termene PPC (Per per click) søkemotormarkedsføring. Her benyttes Google Adwords.

Studier i bruken av søkemotorer:

 1. Ifølge beregninger utført av SEO selskapet Slingshot SEO er prosentandelen av brukere som klikker på et organisk søkeresultat i Googles topp 10 på 52,32%. Plasseringer under folden, dvs. på den nederste del av skjermbildet har under 4% sannsynlighet for å bli klikket på.
  Dette synes å være vanlig brukeradferd, og mange Google-brukere klikker på de mest interessante søkeresultater for deretter å søke på nytt hvis de ikke finner svaret på det de søkte i første omgang.
  SEO beregninger utført av Slingshot SEO.
 2. 90% av alle internettbrukere søker via søkemotorer ukentlig.
 3. 55 % av alle Internettbrukere bruker søkemotorer daglig.

Av disse bruker

 1. 28% å søke flere ganger daglig
 2. I april 2008 mente 69 % av internettbrukerne at bruk av søkemotorer var blitt en viktigere del av deres internettbruk det siste året.
 3. Opp mot 86 % av alle norske søk foregår via Google.

Synlighet øverst i Google søkeresultater på bestemte produktnavn eller bransjespesifikke søk kan gi resultater i form av økt salg, større merkevarekjennskap og forbedret ROI – Return of Investment.

PPC Søkemotormarkedsføring og søkemotoroptimalisering bør derfor være en naturlig del av et samlet markedsmiks og ha en prioritert plass i bedriftens markedsføringsbudsjett.

I en tid med trange markedsbudsjetter og mindre igjen på bunnlinjen, er søk en av de markedsaktiviteter der man får mest igjen for hver brukte krone.

Søkemotormarkedsføring og optimalisering gir webtrafikk som er ekstremt målbar og som kan gi umiddelbar og direkte effekt på salg av varer og tjenester.

Som annonsør har du samtidig en svært fleksibel kanal hvor du kan endre budsjetter og kampanjer umiddelbart alt etter varierende faktorer i markedet. Dette gir stor manøverdyktighet.

Du slipper i tillegg å forholde deg til kostbare og langvarige avtaler med markedsføringsbyråer.

Innen lokal annonsering og via bedriftsoppføringer på Google maps og Google places er det gode muligheter for nisjebedrifter.

Share Button
Sjekk dette: Vi har akkurat lansert en ny versjon av det mest komplette og brukervennlige SEO software som du kan finne på norsk.

Med Analytics SEO får du et kraftig og lettforståelig verktøy som hjelper deg å få råd og tips om søkemotoroptimalisering av ditt nettsted og din online markedsføring.


Opprett din gratis startkonto nå

 

SEO software dashboard site overview

Bestill her

Freemium
Gratis
Alle standard funksjoner
Online support
1 nettsted
1 brukerkonto
10 søkeord
20 sider
50 backlinks
 
Startup
nkr. 199,-/md
Alle standard funksjoner
Online support
2 nettsteder
2 brukere per konto
30 søkeord
50 sider
100 backlinks
 
Growing
nkr. 399,-/md
Alle standard funksjoner
Online support
2 nettsteder
2 brukere per konto
80 søkeord
120 sider
240 backlinks
 
Established
nkr. 990,-/md
Alle standard funksjoner
Telefonisk support
4 nettsteder
2 brukere per konto
200 søkeord
500 sider
500 backlinks
 
* Priser er her vist i norske kroner, men betaling utføres direkte hos Analytics SEO i britiske pund: Nkr. 199 = £ 19, nkr. 399 = £39, nkr. 990 = £ 99. Få et helt år med to måneders rabatt: Analytics SEO Standard (Established): 990 GBP/år (2 måneder gratis)  
Analytics SEO er et britisk softwareselskap som siden 2010 har jobbet aktivt med å utvikle et SEO prosjektstyringsverktøy som i dag benyttes av mer enn 14.000 nettsteder i hele verden. Nettpilot har samarbeidet med selskapet siden høsten 2010 og har utviklet den norske versjonen som i dag benyttes av Nettpilots kunder under navnet Nettpilot SEO. Analytics SEO har vokst til en global aktør med avdelinger i 6 land, og 16 ansatte, og har oppnådd betydelig kunnskap om fagfeltet og pågående trender innen webanalyse og søkemotormarkedsføring.
Nettpilot har jobbet med systemet fast siden 2010, og er ansvarlig for den norske versjonen. I løpet av tre år har vi utviklet komplett norsk online SEO service med et oversiktlig brukergrensesnitt. Med beskrivende og utdypende forklaringer hjelper det deg til å få en slik prosess at du får den hjelpen du trenger for å skape et mer søkemotorvennlig nettsted. Nettpilot er eneste sertifiserte forhandler og rådgiver i Norge og har både mediebyråer og kjente merkevarer på kundelisten. Book Demo Få gratis startkonto

Nå med (not provided) data

I perioden januar 2013 til januar 2014 økte andel av (Not provided) i de organiske søkeordsdata fra rundt 20 % til omkring 80 % i Norge og enda mer i en del andre land. Dette har frustret mange som jobber daglig med SEO, fordi 4 av 5 søkeord ikke har vært synlige i oversikten over organiske trafikkdrivende søkeord. 23. april i år (2014) lanserte Analytics SEO derfor en ny IntelliTraffic ™ algoritme skal brukes til å gjenopprette dine søkeordsdata som Google har skjult bak betegnelsen (Not provided). Dette betyr at du vil kunne få langt mere kunnskap om hvilke organiske søkeord som er verdifulle og interessante for arbeidet med søkemotormarkedsføring. Samtidig blir det lettere å beregne verdien av endringer i søkeordsplasseringer. IntelliTrafficProcess, en patentert løsning for å få mere presise søkeordsdata. Løsningen er integrert i Analytics SEO slik at SEO data blir behandlet smartere. Hvorfor bør jeg velge Analytics SEO frem for andre SEO verktøy på markedet?

 • Eneste komplette SEO software med 100% Norsk grensesnitt og automatisk rapportering
 • Markedets beste automatiske råd om søkeord og potensielle satsningsområder
 • Du har full kontroll over søkemotorplasseringer og lenkeutviklingen for egne nettsteder i forhold til dine konkurrenters nettsteder
 • Jobber for deg konstant – også når du sover
 • Opp til 4 søkemotorer og 5 konkurrenter per kampanje
 • Rapporter leveres på faglig korrekt norsk, med norsk support og tilgang til dedikert ekspertrådgivning (Fås også på svensk, engelsk og fransk).

Felles for alle typer abonnement:

 • Ubegrenset antall brukere og kampanjer (bortsett fra Freemium)
 • Utfører både onsite og offsite SEO analyser i et felles kontrollpanel
 • Eksporter rapporter med et tastetrykk i PDF, Excel og PPTformat
 • Samler data fra flere datakilder på et sted slik at du kan ta bedre og mer informerte beslutninger
 • Kombinerer data fra Google Analytics, Google Webmaster tools, Majestic SEO og SEMrush)
 • Vurderer PPC vs. organisk ROI i enkelt grensesnitt
 • Du kan sette kvantitative mål og følge utviklingen, dag for dag
 • Få automatisk beskjed om fremdrift i forhold til dine målsetninger

Ta kontakt hvis du har bruk for bruk for en tilpasset avtale

[/box] [/twocol_one_last] Opprett konto i dag – Bestill for et helt år på forhånd og få to måneder gratis Alle priser er eks. mva og det betales direkte med VISA/MASTERCARD til Analytics SEO i britiske pund.

×