Nickolass Jensen

Oppsummert: E-handelsentusiast, SEO spesialist, Adwordskonsulent og webanalytiker. Står bak nettstedet nettpilot.no. Er også leder av en liten friidrettsklubb på Ringerike, med omkring 150 medlemmer. Favorittøvelsene er sprint og spydkast. Er dansk, utdannet New Media Manager i 2001 og har bodd i Norge siden 2003.

Nettpilot Nickolass Jensen at Brighton
Nettpilot Nickolass Jensen på BrightonSEO konferanse.

Jeg ble for alvor fascinert av Norge på en haiketur fra København til Nordkapp i 1999, og møtte i løpet av studietiden på Erhvervsakademiet i København, en flott, norsk kvinne som etterhvert fikk meg til å flytte basen mot Nord.

Jeg var bosatt i Ørsta frem til 1. juli 2013; som var datoen der hele familien med kone og tvillinger flyttet til Jevnaker, rett ved siden av Hadeland Glassverk.

Frem til 2014 var jeg ansatt som senior SEO advisor og webanalytiker i Omnicom Media Group i spesialistavdelingen Resolution Media, der jeg  løste spennende oppdrag for noen av Norges største selskap i team med dyktige rådgivere fra OMD og PHD.

i 2013 opplevde jeg sågar å våre med på to ulike team som vant gull i to Performance Awards sammen med klientene Coop Norge og Stena Line.


Thomas Johansen, PHD & Nickolass Jensen, Resolution Media, feirer dobbelt gull under INMA performance Awards 2013. (i kategoriene Mulitikanal og analyse).

Siden har jeg jobbet som innleid rådgiver for blant andre Red Performance, Starcom, Semway, 1881 og andre norske digitale aktører utover egne faste kunder, som varierer i størrelse og omsetning.

Har erfaring fra helt  nystartede selskap, til et selskap som Komplett Group som omsetter for milliarder. Jeg har fulgt en kunde på vei, fra da de hadde 20 millioner i omsetning i 2013, til 110 millioner i 2019.

Bakgrunn

Var aktiv som Cafebestyrer i et dugnadsgjeng under Kulturby 96 og har siden likt å være en del av skapende og kreative fellesskaper. Var i 97-99 tilknyttet prosjektforeningen Ide&Co og var med på å utvikle og arrangere flere sosiale og kulturelle begivenheter i det sentrale København.

Fikk i 2001 yrkestittelen New Media Manager – eller som man sa på dansk: Mediekoordinator.
Har bla. stått bak den danske webdokumentaren 50 dage Norden Rundt som var et interaktivt reiselivsprosjekt.

Etter en meget aktiv og studiepolitisk engasjert studietid ble jeg ansatt som webmaster, kursplanlegger og redaktionssekretær i PROSA, forbundet for IT-profesjonelle i Danmark.

I perioden 1999-2003 brukte jeg dessuten en stor del av fritiden min på annet enn IT-relatert informasjonspolitikk – som å koordinere aktiviteter og arrangement for Karneval i København, som jeg også har hatt styreverv for.

I Norge har jeg vært ansatt både på Høgskulen i Volda og på Volda Videregående skule og var i 2004 med på å lansere Naturfestivalen i Ørsta. Her bygget jeg mitt første nynorske nettsted. Har faktisk også prøvd meg et år som markedskoordinator for et lokalt kjøpesenter.

Jeg startet i 2004  konsulentbedriften Mediakoordinator, som per januar 2012 skiftet navn til Nettpilot.
I august 2013 overtok min dyktige kone den daglige ledelsen av firmaet, noe hun mener hun burde ha gjort for lenge siden!:)

De seneste par årene har jeg også hatt tid til å bruke tid sammen med mine barn på min favoritt-idrett, Friidrett. I dag er jeg veteranutøver, trener og leder av Ringerike Friidrett og koser meg med trening og motoriske øvelser og analyser så ofte jeg kan.